Meer bussen in spits tussen Druten en Nijmegen - RN7

Bussen op Nijmegen Centraalstation ter illustratie Foto: John Beckmann

Bussen op Nijmegen Centraalstation ter illustratie Foto: John Beckmann

DRUTEN - Omdat scholen en universiteiten weer op volle toeren draaien wordt het in het openbaar vervoer weer drukker. Met name buslijnen die buiten Nijmegen komen merken de toename van passagiers laat een woordvoerder van Breng weten. Daarom laat Breng sinds donderdag "versterkingsbussen" rijden op de lijnen 89 en 12 tussen Druten en Nijmegen.

Nog niet alle lijnen hebben de oude capaciteit terug als in najaar 2019. Veel wordt nog gereden op de vakantiedienstregeling. Woordvoerder Herman de Gooijer van Breng laat weten dat ze een enorme toename van drukte in de lijnen 89 en 12 te hebben gezien, "Dat is ook de reden dat we een extra bus hebben ingezet. Als de reguliere bus vol is kan de versterkingsbus de andere mensen meenemen die bij de halte staan. We vragen de chauffeurs erop te letten dat alle staan en zit plaatsen worden benut, want dat gebeurt ook niet altijd."

Veel leerlingen van het Dominicus College en universiteiten pakken nu de bus door het slechte weer. Een versterkingsbus komt er in de middag niet. ''We zien dat in de middag meer spreiding is omdat niet iedereen op de zelfde tijd naar huis gaat,'' stelt De Gooijer.

Deel dit artikel