Inwoners Druten helpen volop mee aan groenonderhoud - RN7

Groenonderhoud Foto: RN7

Groenonderhoud Foto: RN7

DRUTEN - De gemeente Druten telt inmiddels 24 locaties waar bewoners meehelpen bij de verzorging van het groen in de wijk. Deze burgerparticipatie is de afgelopen jaren onder andere tot stand gekomen in Deest, Horssen, Puiflijk, Druten en Druten-Zuid.

Burgerparticipatie

De gemeenteraad heeft ook voor de komende drie jaar budget beschikbaar gesteld voor een kwaliteitsimpuls van de openbare ruimte. Zo wordt het groenonderhoud verbeterd door kleinschalige renovaties en aanpassingen.

Bij de Steenakker 115 in Druten is onlangs ook een burgerparticipatie afgerond. Daar hebben bewoners een grasveld omgevormd tot een plek met bomen, vaste planten en sierheesters.

Mooi en groener straatbeeld

Verder zijn langs de Koekkoek in Druten, ter hoogte van Hoogstuk, op verzoek van de bewoners inheemse struiken aangeplant. Op hun beurt hebben de bewoners gezamenlijk de schuttingen opgeknapt. "Zo zorgen we samen voor een mooi en groener straatbeeld," zegt een woordvoerster van de gemeente Druten.

Druten gaat zich komend jaar met name richten op een actie waarbij stenen worden ingeruild voor groen. Volgens de woordvoerster worden plekken vergroend waar veel onkruid groeit op de verharding en waar de verharding ook geen echte functie heeft.

Stenen verwijderen

Juist op die locaties, die niet echt gebruikt worden als trottoir of parkeerplaats, groeit er eerder onkruid. "Daar gaan we samen met bewoners de verharding verwijderen en plantvakken plaatsen. Dat zorgt voor een groener straatbeeld," aldus de woordvoerster.

Zo wordt dit najaar bij De Gaard 77 en bij Broek de verharding verwijderd en plantvakken aangelegd. Bij al deze projecten wordt het niveau van onderhoud vastgesteld in overleg met de gemeenteraad.

Deel dit artikel