NEC gebakjes. Foto: RN7

NEC gebakjes. Foto: RN7

NIJMEGEN - Nog twee nachtjes slapen tot de Gelderse derby. Iedereen met rood-groen-zwart hart leeft er gespannen naartoe. NEC-fan en bakker Robert Wolf, bekend van de NEC-gebakjes, heeft na eigen zeggen hier jaren op gewacht.

[youtube:https://youtu.be/wLPsPS-TA_I]

“Dit is het eerste waar ik aan dacht toen we promoveerden: de derby is terug,” begint Robert ‘de echte bakker’. In zijn vitrine liggen weer NEC gebakjes, net als bij de promotiewedstrijd tegen NAC. ‘’Ze smaken zoet, heerlijk zoete overwinning,’’, lacht de echte bakker.

Bij de supporters is het strijdplan allang duidelijk. ‘’Strijd, vechten en winnen,” stelt een supporter. En of hij daarna aan het bier gaat. “Ja uiteraard.”

Hekken met zwarte doeken rondom de Goffert

De supporters uit Arnhem zullen onder enorme politiebegeleiding Nijmegen in rijden. De weg naar het uit-vak is al afgezet met hekken waar zwarte doeken over hangen. Nog niet alles staat er, maar de bedoeling is duidelijk: NEC en Vitesse-fans mogen niet bij elkaar komen. Het zullen niet de enige maatregelen zijn voor supporters. Zo is het afsteken van vuurwerk in het stadion verboden en mogen er geen grote spandoeken over de supporters heen gaan

De Gelderse derby begint zondag om 14:30 en is live te volgen op RN7.

Deel dit artikel