Gerry van Campen: "Ik zeg nooit Vitesse, ik zeg altijd Arnhem" - RN7

Gerry van Campen denkt aan de Gelderse derby Foto: RN7

Gerry van Campen denkt aan de Gelderse derby Foto: RN7

NIJMEGEN - Stadionspeaker Gerry van Campen kijkt natuurlijk reikhalzend uit naar de Gelderse derby. Vorig seizoen stond hij in een leeg stadion, maar nu is het stadion tot aan de laatste stoel uitverkocht.

"Dat is echt geweldig," lacht Gerry. "Dit wil je meemaken. Dan gaan ze bij NEC schreeuwen en daar (wijzend naar het uitvak, red.) gaan ze ook schreeuwen, ja fantastisch.’’

Tekst gaat verder onder de video:

De mooiste derby herinnering is er eentje uit 2000. "Die 4-1. Dat was in 2000. We hadden net een nieuw stadion en Gorgi Hristov schoot er een stuk of wat in en de andere… weet ik niet meer, maar dat was echt mooi," vertelt de stadionspeaker. Zo zeker van een overwinning is Van Campen nu niet meer. ‘’Nee, haha. Niet echt, maar ik heb ook gezien, ze zijn ook niet zo goed."

De naam Vitesse krijgt Van Campen maar moeilijk over zijn tong. Hij betrapt zichzelf er ook op dat hij het zegt. "Zeg ik nou Vitesse? Dat zeg ik normaal nooit. Zondag zeg ik wel iets van ‘opstelling van Arnhem'."

Aanstaande zondag speelt NEC voor het eerst in vier jaar weer dé Gelderse derby tegen aartsrivaal Vitesse. De club uit Arnhem komt op bezoek in de Goffert en om 14:30 uur wordt er afgetrapt. Deze hele week blikt RN7 vooruit met (oud-)spelers, supporters en andere mensen binnen en rondom NEC..

Deel dit artikel