Polsbandjes vanaf vrijdag ook in uitgaansleven Nijmegen - RN7

Sint Anneke gebruikt al polsbandjes voor toegang Foto: RN7

Sint Anneke gebruikt al polsbandjes voor toegang Foto: RN7

NIJMEGEN - Ook in Nijmegen gaan vanaf vrijdag polsbandjes worden uitgedeeld na het vertonen van een geldige QR-code in het uitgaansleven. Dit polsbandje geldt dan als toegangsbewijs bij cafés en andere uitgaansgelegenheden in het centrum van de stad. De polsbandjes zijn te verkrijgen bij twee speciale checkpoints aan de Molenstraat en de Grote Markt.

Mensen die bij zo’n checkpoint een vaccinatiebewijs of negatief testbewijs kunnen overleggen krijgen een bandje. Op deze manier hoeven zij niet langer in de rij te staan om bij elke nieuwe kroeg opnieuw hun QR-code te laten zien en kunnen ze makkelijk van het ene naar het andere café hopen.

Al mee begonnen

Bij café Sint Anneke op de Sint Annastraat werkte ze al een tijdje met polsbandjes na het vertonen van een geldige QR-code: “We gebruikten al polsbandjes omdat het voor ons simpelweg niet te controleren was wie al binnen was geweest en wie niet. Zo hoeven we niet te dubbelchecken en ontstaat er ook geen rij. Het handhaven is ook heel makkelijk omdat bezoekers een biertje komen halen aan de bar dus dan leggen ze hun arm erop en zie je meteen of diegene een polsbandje om heeft of niet”, vertelt Gijs Noordermeer van Sint Anneke.

Lees verder onder video:

Buiten het centrum

Sint Anneke valt net niet in de regio waar de polsbandjes geldig zijn die in het centrum worden uitgedeeld. Het gebied waar de polsbandjes die je kan ophalen in het centrum gelden is tussen het spoor, de Waal en de singels. Bij Sint Anneke werken ze iedere avond met een andere kleur polsbandje. In het stadscentrum van Nijmegen zal dit ook het geval zijn.

Deel dit artikel