Twee nieuwe woningbouwprojecten op stapel in de gemeente Overbetuwe - RN7

Situatieschets 'Op Zuid in Zetten' Foto: Op Zuid in Zetten

Situatieschets 'Op Zuid in Zetten' Foto: Op Zuid in Zetten

ZETTEN - Om te voldoen aan de grote vraag naar woningen, voegt de gemeente Overbetuwe twee nieuwe projecten toe aan het woningbouwprogramma. Dit zijn ‘Op Zuid in Zetten 2e fase’ (tussen Wageningsestraat en Stationsstraat) en Lingezicht Elst (tussen Westeraam en de Linge). Het gaat in totaal om ongeveer 280 nieuwe woningen.

De woningbouwplannen zijn nu nog weinig concreet, legt de gemeente uit. De komende tijd worden de initiatiefnemers bij de uitwerking van hun plannen ondersteunt. Het gaat Jansen Bouwontwikkeling voor Plan Lingezicht van KondorWessels Projecten voor ‘Op Zuid in Zetten 2e fase’. "Vanzelfsprekend is er daarbij ruimte voor betrokkenheid en inspraak van inwoners. Als hiermee voortvarend aan de slag wordt gegaan kan de bouw van deze woonwijken binnen drie jaar van start gaan", valt er op de website van Overbetuwe te lezen.

Woningen voor kopers én huurders

Wethouder Wijnte Hol legt in de verklaring van de gemeente uit dat 'deze projecten zowel voor kopers als voor huurders een flink aantal goede én betaalbare woningen bevatten'. Ten zuiden van de nieuwe woonwijk ‘Op Zuid in Zetten’ wordt nu een 2e fase van dit project voorgesteld. Op deze locatie komen circa 80 woningen , waarvan 24 sociale huurwoningen. Ten noorden van Westeraam voorziet Lingezicht in een eerste fase in circa 200 woningen, waarvan 60 sociale huurwoningen. Dit plan verbindt Westeraam en Park Lingezegen met elkaar.

Met de toevoeging van deze twee initiatieven, gaat het woningbouwprogramma nu in Overbetuwe uit van ruim 1400 nieuwe woningen tot 2030. De komende jaren ligt hier de focus op realisatie en versnelling van nieuwe woningen. Met de bouw van deze woningen kunnen op relatief korte termijn de woningzoekenden daadwerkelijk geholpen worden.

Deel dit artikel