Eric Meijers: "Nijmegen is veel meer een voetbalstad dan Arnhem" - RN7

Eric Meijers in gesprek met de pers Foto: Rob Koppers

Eric Meijers in gesprek met de pers Foto: Rob Koppers

NIJMEGEN - De Gelderse derby staat voor de deur. NEC neemt het op tegen de buren uit Arnhem. Eric Meijers, oud-trainer van Achilles '29 en NEC-watcher blikt vooruit op het duel van zondag.

Tekst gaat verder onder de video:

Meijers (58) komt al ruim vijftig jaar bij NEC en zag als kleine supporter ook de wedstrijden tegen de noordenburen. "Als ik terugkijk in de geschiedenis is NEC altijd beter geweest dan Vitesse.", begint Meijers. "Op de eeuwige Eredivisie ranglijst is Vitesse pas een jaar of drie geleden NEC gepasseerd. Ik heb altijd meegemaakt dat NEC in de Eredivisie speelde en Vitesse in de eerste divisie. Tot dat het Gelredome werd gebouwd en Karel Aalbers er geld in ging pompen."

Meijers heeft als trainer ook derby’s meegemaakt, zoals Achilles tegen De Treffers of Spakenburg tegen IJsselmeervogels. "Een derby blijft een derby, maar NEC tegen Vitesse is natuurlijk groter dan Spakenburg tegen IJsselmeervogels. Uiteindelijk heeft het wel dezelfde raakvlakken en komt er emotie bij kijken bij de mensen uit de stad. Bij ons, Nijmegenaren, komt er altijd veel bij kijken als we tegen Vitesse moeten. Nijmegen is ook veel meer een voetbalstad dan Arnhem."

Aanstaande zondag speelt NEC voor het eerst in vier jaar weer dé Gelderse derby tegen aartsrivaal Vitesse. De club uit Arnhem komt op bezoek in de Goffert en om 14:30 uur wordt er afgetrapt. Deze hele week blikt RN7 vooruit met (oud-)spelers, supporters en andere mensen binnen en rondom NEC. Morgen spreken we met middenvelder Lasse Schöne

Deel dit artikel