Multifunctionele accommodatie in Batenburg is bijna af - RN7

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Dit wordt de sporthal Foto: Anton Adelaar / RN7
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Hier komt een klaslokaal Foto: Anton Adelaar / RN7
Bouw MFA Batenburg Foto: Anton Adelaar / RN7

Bouw MFA Batenburg Foto: Anton Adelaar / RN7

BATENBURG - De nieuwe multifunctionele accommodatie, oftewel de MFA, in Batenburg is bijna af en wordt naar verwachting aan het einde van dit jaar opgeleverd. In de MFA komen straks drie klaslokalen, vergaderruimtes en een enorme sporthal.

Volgens wethouder Nick Derks vond de gemeente Wijchen het belangrijk om te investeren in de leefbaarheid van Batenburg: ‘’De gebouwen van de voetbalclub V.V. Batavia, het gemeenschapshuis de Hostert en basisschool St. Jan Baptist waren verouderd. De vraag was of we dit allemaal samen zouden kunnen brengen in één gebouw’’, vertelt de wethouder.

Tekst gaat verder onder de video:

Bedrijven

Bedrijven mogen zich niet in het ‘Stadshuis’, zoals de multifunctionele accommodatie ook wel wordt genoemd, vestigen: ‘’Helaas biedt de MFA geen plek voor bedrijven, want dat zijn commerciële partijen. We hebben de MFA juist gebouwd om de sociale infrastructuur van Batenburg te versterken’’, legt Derks uit.

Oplevering

Eigenlijk zou de accommodatie al in 2020 worden opgeleverd, maar de afgelopen tijd zijn er wat vertragingen ontstaan: ‘’Ten eerste de crisis in de bouw: de producten zijn duurder geworden en er is meer vraag naar personeel. Tegelijkertijd komen we uit de coronaperiode. Daar heeft de bouw ook een tijd door stilgelegen’’, aldus Derks.

Afbeelding
Dit wordt de sporthal Foto: Anton Adelaar / RN7

Afbeelding
Hier komt een klaslokaal Foto: Anton Adelaar / RN7

Lees ook: Fundering multifunctionele accommodatie Batenburg gelegd

Deel dit artikel