Gemeente Beuningen reageert op IVN protestbrief - RN7

Hier moeten zonneparken komen in Druten Foto: RN7

Hier moeten zonneparken komen in Druten Foto: RN7

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen heeft een reactie gegeven op de protestbrief van IVN Maas en Waal. De protestbrief ging over de geplande wandelpaden bij nieuwe zonneparken waar normaal gesproken veel weidevogels nesten bouwen. De gemeente gaf als reactie dat het een mogelijkheid is dat er een wandelpad komt, maar dat het aanleggen hiervan nog geen feit is.

In september heeft IVN Maas en Waal een protestbrief bij vier gemeenten in het land van Maas en Waal ingediend over de geplande wandelpaden bij nieuwe zonneparken. Volgens IVN worden de zonneparken aangelegd op plekken waar normaal gesproken weidevogels nesten bouwen en hun eieren uitbroeden. Daarnaast vinden ze dat wandelaars vaak hun honden niet aanlijnen, wat het broedproces verstoort.

"Nog geen feit"

In reactie op deze protestbrief geeft de gemeente Beuningen aan wat ze van de situatie vinden: "Voor de vier zonneparken in Beuningen geldt dat er één project een recreatieplek wil realiseren. Daarbij is de mogelijkheid benoemd om een wandelpad daarop door te trekken en aan te sluiten. Het aanleggen van een wandelpad is nog geen feit: op het moment dat dit verzoek wordt ingediend, gaat dit in overleg met de gemeente."

Verder laat de gemeente weten dat zij het niet eens zijn met de vogel kwestie. Uit hun eigen onderzoek zijn "geen bijzonderheden gekomen" die invloed hebben op de flora en fauna rondom de zonneparken. "Ook is er geen bezwaar aangetekend door andere natuurorganisaties," laat een communicatieadviseur van de gemeente Beuningen weten.

Ook de gemeente Druten kreeg kritiek op de plannen betreffende ‘struinpaden’. Bert van Haaften van IVN legde hun kritiek op de plannen uit:

Deel dit artikel