Politie over doden in Nijmeegse woning: 'Alle scenario's liggen nog open' - RN7

De politie trof de lichamen zaterdag aan in een woning aan de Spieghelhof.  Foto: Persbureau Heitink

De politie trof de lichamen zaterdag aan in een woning aan de Spieghelhof. Foto: Persbureau Heitink

NIJMEGEN - De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de twee doden die zaterdag in een woning aan de Spieghelhof in Nijmegen werden aangetroffen. Het is nog onduidelijk hoe de vrouwen om het leven zijn gekomen. Wel bevestigt de politie dat de aangetroffen lichamen de twee bewoners zijn, een 67-jarige vrouw en een 38-jarige vrouw. Buurtbewoners zeggen dat de twee moeder en dochter zijn.

"De recherche onderzoekt de zaak en alle scenario's liggen nog open", zegt woordvoerder van de politie Sven Strijbosch.

Wat het onderzoek ingewikkeld maakt, is dat de vrouwen langere tijd, zeker enkele weken, in de woning hebben gelegen. "Hierdoor is het onderzoek complex en moet het met zorgvuldigheid gebeuren. Hoewel er meerdere rechercheurs aan de zaak werken, zijn er op korte termijn waarschijnlijk geen ontwikkelingen te melden."

Stanklucht en vliegen

De lichamen werden zaterdagmiddag ontdekt, nadat een omwonende bij de politie melding deed van een sterke stanklucht rond een appartement op de tweede verdieping. De ruiten van de woning zaten vol met vliegen. De bewoners waren op dat moment al een tijdje niet meer gezien. Een maand, schatten buurtbewoners in.

Agenten die de woning ingingen troffen twee overleden personen aan en startten gelijk een onderzoek.

De politie meldde zaterdagmiddag dat de twee lichamen al zeker enkele weken in de woning lagen.

Zie ook: Dit is wat we tot nu toe weten over de doden in een Nijmeegse woning

Moeder en dochter

Omwonenden zeggen dat de bewoners moeder en dochter zijn. Een vrouw die zich zondag bij Omroep Gelderland meldde, zei dat haar moeder en zus in het pand wonen waar de lichamen zijn aangetroffen. De politie kan de familieband tussen de twee overledenen in de woning niet bevestigen.

Deel dit artikel