Veel positieve reacties op Prikbus: "Het is voor velen het laatste duwtje in de rug" - RN7

De prikbus in Zetten Foto: RN7

De prikbus in Zetten Foto: RN7

REGIO - In september werd bekend dat de 'Vaccinatie bus' een maand lang rond zou rijden om de vaccinatiegraad wat op te krikken. Door veel positieve reacties en veel gezette prikken blijft de bus ook nog in oktober rijden. "Het gaat heel goed, boven verwachting goed," zegt Jan Scholten van de GGD Gelderland-Zuid.

Zo komen er gemiddeld 100 tot 120 mensen opdagen. Op sommige plekken zelfs een uitschieter van 200 mensen. "Het is voor veel mensen een laatste duwtje in de rug, mensen die geen tijd konden vinden of nog niet wilden kunnen nu dan toch hun prik halen," vertelt Scholten. Het is mogelijk om bij de bus de vaccins Pfizer en Janssen nemen.

Prikbus wordt verlengd tot en met oktober

Als de bus op de plek aankomt proberen de mensen van de prikbus de boel leuk aan te kleden en het een herkenbaar punt te maken. Tussen 14:00 en 20:00 uur wordt er geprikt. De bus zou eerst alleen in september rijden, maar daar wordt nog een periode aan vast geplakt: "Omdat het zo goed gaat hebben we besloten in oktober ook rond te rijden."

Afgelopen week was de bus in Beuningen en daar kwamen ook meer dan 100 mensen een prik halen. Scholten: "In Beuningen zagen we dezelfde reacties als in andere gemeentes. Mensen willen de QR-code en halen dan een vaccinatie om zich niet iedere keer te laten testen. We zijn blij om de vaccinatiegraad hiermee omhoog te halen."

De bus komt nogmaals in Beuningen (21 okt), Druten (12 okt) en Wijchen (15 okt) langs. Eerder deed een 'prikbus' van de GGD ook al Zetten aan.

Deel dit artikel