Discussie over bioscoop in Druten opgelaaid - RN7

De bioscoop in Beuningen sluit over een maand Foto: RN7

De bioscoop in Beuningen sluit over een maand Foto: RN7

DRUTEN - In Druten is opnieuw een discussie gestart over de vraag of er in de gemeente voldoende vraag is naar een bioscoop. Aanleiding is de aanstaande sluiting van de bioscoop in Beuningen op 1 november. De vraag werd donderdagavond in de gemeenteraad van Druten geopperd door raadslid Ton Wijnen van Kernachtig Druten.

Sluiting Beuningse bios biedt nieuwe kansen

Wijnen wilde weten van wethouder Willy Brink of de sluiting van de Beuningse bioscoop kansen biedt voor een bioscoop in Druten. En of het college van B&W daartoe stappen zou ondernemen.

Wethouder Brink zei verrast te zijn door de komende sluiting van de bioscoop in buurgemeente Beuningen. Brink meldde dat hij volgende week een overleg heeft met een marktpartij die mogelijk in West Maas en Waal of Druten een bioscoop zou willen exploiteren. "Ik hou hierbij nog heel veel slagen om de arm," aldus Brink in de gemeenteraad.

Haalbaarheidsonderzoek

Hij wees op het haalbaarheidsonderzoek van een bureau dat eind vorig jaar in de raad was besproken. Er werd toen onder meer gedacht aan de verbouwing van een deel van d'n Bogerd tot bioscoopzaal.

Volgens het onderzoek was de markt voor een bioscoop in Druten te klein, mede omdat er al een bioscoop was in Wijchen en Beuningen. Onder de bevolking in Druten is er wel voldoende animo voor een bios, zo luidde de conclusie van het onderzoek.

Deel dit artikel