Sennsation (16) maakt kans op Mysteryland-optreden - RN7

DJ Sennsation Foto: RN7

DJ Sennsation Foto: RN7

DRUTEN - DJ Sennsation, oftewel de 16-jarige Senn van Oijen uit Druten, won Kunstbende Young Creators in Gelderland, en staat zaterdag in de landelijke finale. Senn neemt het daar op tegen de 11 winnaars uit andere provincies; de winnaar van de finale mag vogend jaar optreden op Festival Mysteryland.

Tekst gaat verder onder de video:

Kunstbende Young Creators Festival

Kunstbende is een gigantisch festival waar cultureel, jong Nederland strijdt om de winst. Onder andere jongeren die interesse hebben om een bekende DJ te worden, krijgen de kans om zich verder te ontwikkelen. In elke provincie wordt een voorronde gehouden. De landelijke winnaars maken kans op grote prijzen, een dj kan bijvoorbeeld optreden op dancefestival Mysteryland.

Sennsation is de winnaar van Gelderland en vertegenwoordigt zaterdag deze provincie. Uiteindelijk hoopt de DJ op te kunnen treden op Mysteryland. Op het festival komen ook grote artiesten als Hardwell, Martin Garrix en Armin van Buuren.

Begintijd

Senn begon met deejayen toen hij in groep 7 van de basisschool zat: ''Een maatje van mij was al aan het deejayen en ik vond dat toen zo leuk en inspirerend. Uiteindelijk heb ik een eigen setje gekocht en veel inspiratie gehaald uit video's op YouTube van andere dj's, zoals een Hardwell. En sindsdien ben ik het zelf gaan proberen'', vertelt Senn.

Feesten

Sennsation is nog te jong om in clubs te draaien, maar is al wel regelmatig te vinden op feestjes: ''Door corona lag het wel even stil, maar het begint nu steeds meer te komen. Nu er veel versoepelingen zijn, kunnen we weer aan de bak'', aldus de Drutense DJ.

Deel dit artikel