Smashing Wijchen onderuit tegen landskampioen Almere - RN7

Badmintonracket met shuttle  Foto: Unsplash

Badmintonracket met shuttle Foto: Unsplash

WIJCHEN - Voor Smashing 1 stond afgelopen weekend de wedstrijd tegen landskampioen Avi Air Almere op het programma. Ondanks het bij vlagen goed vertoonde spel was de landskampioen veel te sterk voor Smashing.

Zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbels. De herendubbel had het moeilijk in het begin en dat resulteerde in een verloren eerste set. De tweede set ging al beter, maar dit was helaas niet genoeg ook deze set werd verloren. Op de baan ernaast stonden de dames van Smashing tegen Cheryl Seinen en Leva Pope. Op voorhand een moeilijk duo om tegen te spelen, maar de dames van Smashing wisten heel goed mee te komen. De eerste set werd nipt verloren. Met goed spel lukte het de dames de tweede set binnen te slepen. De derde set was weer voor de dames van Almere. 0-2 voor Almere.

Vervolgens waren de eerste heren- en damesenkels aan de beurt. Teun Gootzen mocht aantreden tegen Leon. Helaas wist trok de speler van Almere de partij naar zich toe. Op de andere baan speelde Lieke Maes tegen Leva. Ze wist overtuigend de eerste set te winnen. De tweede set was spannender, maar Liekes doorzettingsvermogen zorgde ervoor dat ze de wedstrijd won.

De volgende twee enkelspelen waren die van Yannic Smeets en Denise Hall. Yannic nam het op tegen Jasper Koppen. In de eerste set moest Yannic nog een beetje op gang komen. De tweede set zat hij er beter in, maar wist er net geen derde set uit te slepen. Denise Hall had een voortvarende start tegen Raquel. Maar Raquel vocht zich terug en wist de eerste set te winnen. In de tweede set waren de rollen omgedraaid, Raquel had een goede start, maar Denise wist goed terug te komen. Helaas kon ze dit net niet omzetten in winst. Tussenstand: 1-5 voor Almere.

De dag werd afgesloten met twee mixen. Als eerste namen Lieke Maes en Brandon Bessem het op tegen Cheryl Seinen en Alex Vlaar. Op papier leek dit ook een pittige wedstrijd. Toch wisten Lieke en Brandon goed weerstand te bieden en werd de eerste set slechts nipt verloren met 21-19. De tweede set wisten de tegenstanders iets beter in hun spel te komen en deze werd helaas verloren door Smashing. De laatste mix van Teun Gootzen en Ella Peters werd een spannende laatste wedstrijd. Met lange rally’s en goed spel van beide partijen ging de eerste set met 21-19 naar Almere. De tweede set werd, na een aantal matchpoints van Almere, door het koppel van Smashing naar zich toe getrokken. Ook in de derde set ging het gelijk op tot aan de 11. Helaas moest door een paar foutjes Smashing de winst aan zich voorbij laten gaan. Einduitslag: 1-7 voor Almere.

Volgend weekend is er dubbelweekend voor team 1 tegen DKC en Duinwijck. Het team speelt dan tweemaal uit.

Dit verslag is geschreven door Maureen Zewald en bewerkt door RN7

Deel dit artikel