Restaurant Moeke scherpt coronabeleid aan en is weer open - RN7

Restaurant Moeke in Nijmegen Foto: Omroep Gelderland

Restaurant Moeke in Nijmegen Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Restaurant Moeke bij de Lentse Plas in Nijmegen gaat het coronatoegangsbewijs strenger controleren. Ook wordt het bord bij de ingang, waarop te lezen was dat de QR-code er niet structureel gecontroleerd werd, weggehaald. Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft daarom het sluitingsbevel ingetrokken.

Het restaurant moest zaterdagmiddag de deuren sluiten, nadat boa's concludeerden dat onvoldoende gecontroleerd werd op een coronatoegangsbewijs. Raoul Meester, advocaat van Moeke Nijmegen, deed hierop een verzoek tot een voorlopige voorziening bij de rechtbank, om de verplichte sluiting van het restaurant ongedaan te maken.

Plan voor handhaving

Van de voorzieningenrechter moest het restaurant in eerste instantie proberen er samen met de gemeente Nijmegen uit te komen. Bij een schriftelijk plan om de coronaregels beter te handhaven, kan burgemeester Bruls de gedwongen sluiting opheffen. Dat plan is inmiddels voorgelegd aan de gemeente Nijmegen en goedgekeurd. Het restaurant is daarom inmiddels weer geopend voor gasten.

Advocaat Raoul Meester trekt het verzoek tot voorlopige voorziening overigens niet in. Het draait volgens de advocaat om de vraag hoe hard handhaving mag zijn bij regels die pas één dag van kracht zijn. De rechter gaat zich hierover buigen en doet binnen een week uitspraak.

Gemeente tevreden

Burgemeester Bruls is tevreden, zo laat hij weten in een reactie. "We hebben vanaf het begin gezegd dat als het restaurant zich aan de coronaregels houdt, dat ze weer open mogen. Dat is nu zo en daar ben ik tevreden over. We zijn natuurlijk nog steeds bezig met het bestrijden van een pandemie."

Zie ook: Gesloten restaurant Moeke moet van rechter werken aan betere coronacheck

Deel dit artikel