Wandelaars op de Markt in Wijchen Foto: RN7

Wandelaars op de Markt in Wijchen Foto: RN7

NIJMEGEN - De Stichting 4Daagse is een crowdfunding gestart voor een muurschildering in het centrum. Nu er een nieuwe editie van de Vierdaagse gepland staat voor 2022 vindt de stichting het tijd voor een nieuwe start richting de Vierdaagse sfeer. Dit doet de stichting in samenwerking met de Tijd Machine, de Radboud universiteit, het Radboud fonds en Waalpaintings Nijmegen.

Door de corona maatregelen van vorig en dit jaar kon de Vierdaagse niet doorgaan, maar de stichting hoopt dat het volgend jaar wél kan plaatsvinden. Om alvast in de stemming te komen voor de Vierdaagse heeft de stichting de actie opgezet: ‘’Alle wandelaars, toeschouwers, vrijwilligers en Vierdaagsefans schrijven al jaren samen geschiedenis. Die energie willen we 'vangen' in een grote schildering die het internationale en inclusieve karakter van de Vierdaagse laat zien,’’ vertelt de stichting op hun website.

The Walk of the World

De 'waalpainting' met als thema ‘The walk of the World’ benadrukt het internationale en inclusieve karakter van de wandeltocht. De stichting de 4Daagse vertelt hier meer over op hun website: "De muurschildering die gemaakt zal worden door een kunstenaar met affiniteit voor de Vierdaagse verschijnt op een centrale locatie in de buurt van de Via Gladiola. De muurschildering is een samenwerking met het project Waalpaintings.’’ Dat is een project waar regionale kunstenaars 'street art' maken over de rijke stadsgeschiedenis. Het ontwerp voor de schildering is nog niet bekend.

Deel dit artikel