Weer drugspand op slot in Zutphen, zesde al dit jaar - RN7

Weer een drugspand gesloten in Zutphen. Foto: Gemeente Zutphen

Weer een drugspand gesloten in Zutphen. Foto: Gemeente Zutphen

ZUTPHEN - Opnieuw sluit burgemeester Annemieke Vermeulen een drugspand in Zutphen. Deze keer een woning aan de Beekstraat. Het huis is verzegeld en mag het komende half jaar niet worden betreden.

In de woning lag volgens de gemeente een aanzienlijke hoeveelheid drugs die gebruikt zou worden voor de handel. Volgens de gemeente is drugs een probleem in Zutphen.

'Voorkomen dat onze kinderen afglijden'

Burgemeester Annemieke Vermeulen roept inwoners op om alert te zijn. “Drugs is een probleem in Zutphen en het tast de veiligheid in de buurt aan. Ik wil voorkomen dat onze kinderen afglijden en in het criminele circuit belanden. Daarom is de aanpak van drugscriminaliteit een belangrijk speerpunt in Zutphen. Ik roep ook iedereen op om signalen van drugshandel te melden bij de politie.”

Zesde pand dit jaar

In augustus werd er nog een drugspand aan de Admiraal Helfrichstraat gesloten. Vanuit deze woning werd ook drugs gedeald, waar buurtbewoners volgens de gemeente veel overlast van hadden.

In mei zijn drie panden en een garagebox voor drie maanden gesloten. In totaal komt daarmee het aantal panden dat de gemeente dit jaar vanwege drugs heeft gesloten op zes.

Deel dit artikel