Vitesse zonder Dasa, maar met Yapi naar Slovenië - RN7

Eli Dasa gaat niet mee naar Slovenië. Foto: ANP

Eli Dasa gaat niet mee naar Slovenië. Foto: ANP

ARNHEM - Eli Dasa reist niet met Vitesse mee naar Slovenië voor het Conference League-duel met Mura. De 28-jarige verdediger blijft achter vanwege Jom Kipoer, de belangrijkste feestdag in het jodendom.

In Dasa's plaats stapt zomeraanwinst Romaric Yapi in het vliegtuig. De 21-jarige Fransman speelde een paar minuten mee in de wedstrijd tegen PEC Zwolle en kreeg een basisplaats tegen Willem II. Hij kwam in Europees verband nog niet in actie voor Vitesse door een schorsing van vier wedstrijden. Die schorsing zit er nu op.

Trainer Thomas Letsch kan donderdagavond niet beschikken over Dominik Oroz (positieve coronatest), Daan Reiziger (blessure) en Million Manhoef (blessure). De wedstrijd tegen Mura, dat in eigen land vijfde staat in de competitie, start om 18.45 uur.

Vitesse debuteert donderdag in het hoofdtoernooi van de Conference League, de nieuw opgezette Europese competitie achter de Champions League en Europa League. In het kwalificatietoernooi rekende de ploeg af met Dundalk en Anderlecht.

Zie ook: Vitesse wil minder afhankelijkheid van eigenaar, meer eigen jeugd en beter imago

Deel dit artikel