Bioscoop Van Heemstrabaan. Foto: RN7

Bioscoop Van Heemstrabaan. Foto: RN7

BEUNINGEN - De bioscoop aan de Van Heemstrabaan gaat per 1 november dicht, tot teleurstelling van wethouder Hans Driessen. “Het is een voorziening waar menig inwoner van Beuningen graag gebruik van maakt. Maar als de filmwereld verandert, begrijp ik dat dit soms gevolgen heeft die je liever niet had gezien,” aldus Driessen.

Tekst gaat verder onder de video:

[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=OYrbcIzQjM0]

Bij de start in 2011 heeft de gemeente een subsidie van 125.000 euro verstrekt voor de realisatie van een filmhuis. Een zelfde bedrag is ook door de provincie toegekend. Daarnaast heeft de bioscoop nog een jaarlijkse exploitatiebijdrage van 30.000 euro ontvangen van de gemeente, voor een periode van vijf jaar. Toch is de exploitatie van de bioscoop niet meer rendabel, zegt Joop Havers, van de afdeling marketing van de bioscoop.

Meer dan twee zalen nodig

Dit komt met name door het succes van de bioscoop in Wijchen, die tot hetzelfde bioscoopconcern behoort. “We zien dat er veel inwoners van de gemeente Beuningen hiervan gebruikmaken. Deze bioscoop heeft wat luxere voorzieningen en een groter filmaanbod. Om in het toenemende filmaanbod te kunnen voorzien zijn meer dan de twee zalen nodig die Beuningen beschikbaar heeft,” legt Havers uit.

Ook verloopt het huurcontract per 1 november. Dat was voor de exploitant ook een natuurlijk moment om het besluit te nemen. En het Asdonck terrein, waar de bioscoop aan grenst, wordt binnenkort een bouwplaats voor de woningenbouw die er gepland is. De bereikbaarheid en parkeer gelegenheid wordt dan minder.

Havers vertelt dat er wel wordt gezocht naar een andere geschikte locatie in de omgeving een bioscoop.

Deel dit artikel