Jilke is de eerste vrouwelijke keeper in herenhockeyteam in Nederland - RN7

Jilke Verspui. Foto: Omroep Gelderland

Jilke Verspui. Foto: Omroep Gelderland

DRUTEN - Voor het eerst in Nederland speelt een vrouwelijke keeper mee in een herenhockeyteam. Jilke Verspui heet ze en ze staat in het doel van Heren 2 bij Hockeyclub Druten. "Ik vind het een leuke uitdaging."

Tot dit jaar mochten vrouwen niet meedoen in de mannenteams. Toch lukte het de Drutense club om Verspui op het veld te krijgen. "De technische commissie is er wel even mee bezig geweest. Maar de hockeybond heeft toegezegd dat het mag", zegt Verspui tegen Omroep Gelderland.

Dat was geen overbodige luxe, want de heren kwamen een keeper tekort. "Bij de dames hadden we juist teveel keepers. Bij de heren te weinig." Met de toezegging van de hockeybond zijn ze dan ook maar wat blij.

Blij

"Tot nu toe zijn alle ervaringen positief. Ik zie wel dat mensen kijken of niet weten of ik een invaller ben of niet." Het team is vooral blij dat iemand het doel kan verdedigen. "Ik vind het gezellig en zij vinden het ook gezellig."

Verspui's deelname aan de herencompetitie is een soort pilot van de hockeybond. Verspui kan het aanraden om door te zetten. "De manier van spelen is iets fysieker en balletjes worden net wat anders gespeeld dan bij de dames. Ik vind het zeker een uitdaging en daarom vind ik het ook wel leuk."

Deel dit artikel