Organisatie kijkt positief terug op 'grootste Strong Viking editie ooit' - RN7

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Strong Viking Water Edition 2021 Foto: John Beckmann / RN7
Strong Viking Water Edition Wijchen 2021 Foto: John Beckmann / RN7

Strong Viking Water Edition Wijchen 2021 Foto: John Beckmann / RN7

WIJCHEN - Kruipen door de modder, kopje ondergaan in ijsbakken, touwklimmen en nog veel meer obstakels; zo'n achtduizend mensen gingen afgelopen weekend de fysieke en mentale uitdaging aan tijdens de Strong Viking run in de Berendonck in Wijchen. Volgens de organisatie was het de grootste editie ooit.

Tekst gaat verder onder de video:

De organisatie kijkt terug op een geslaagd weekend: ''Na anderhalf jaar was dit gelijk de grootste Strong Viking editie ooit'', vertelt organisator Jan Reijs. Wel was een aantal extra regels van kracht. Vóór en na de start moesten deelnemers 1,5 meter afstand houden. Dat was volgens de organisatie goed te waarborgen. Tijdens de Run zelf gold die afstandsregel niet.

Gevaarlijk

Ook ambulancepersoneel was aanwezig om de boel in de gaten te houden. Zo'n obstacle run kan best gevaarlijk zijn: ''Mensen die vallen, schaafwonden hebben van de touwen of een schouder uit de kom. Dat komt allemaal weleens voor'', zegt Peter Blok van de ambulance.

''Iedere keer als er een Strong Viking run is, worden wij door de organisatie gevraagd om voldoende mensen te leveren. Alles wat minder goed is gegaan, kunnen wij medisch gezien rechtzetten'', zegt Blok.

Goed nieuws, deze editie was het vrij rustig bij de ambulancepost: ''De eerst run dit jaar, en we hebben bijna niets hoeven doen.''

Strong Viking

Strong Viking is opgericht door Jan Reijs en een team ondernemers met ervaring in extreme sporten. Het event is gebaseerd op de geschiedenis van Vikingen. Vikingen kan je volgens de organisatie het beste omschrijven als oervolk, dat als sterk en avontuurlijk bekend stond.

Strong Viking heeft als doel om zowel mentaal als fysiek het uiterste uit jezelf te halen waardoor je in het dagelijks leven sterker wordt en grenzen gaat verleggen. De obstacle run is geen wedstrijd, maar een uitdaging.

Het event is wereldwijd populair. Nederland is niet het enige land waar er een Strong Viking gehouden wordt, ook in onze buurlanden België en Duitsland zijn er elk jaar verschillende edities.

De volgende Strong Viking editie in Wijchen zal plaatsvinden op zaterdag 27 november.

Foto's

Zaterdag was RN7 ook aanwezig in de Berendonck. De foto's zijn te bekijken op onze Facebookpagina.

Deel dit artikel