Vlinder met as gestolen uit kapel: 'Breng hem alsjeblieft terug' - RN7

Foto: Maria Kapel Hulhuizen

Foto: Maria Kapel Hulhuizen

GENDT - Toen beheerder Jos zondagochtend naar zijn Maria Kapel Hulhuizen ging, viel hem bij het tuinhuis iets op. De kleurrijke vlinder, met daarin de as van een overledene, hing niet meer op zijn vertrouwde plek.

"Het zou kunnen dat hij gisteren al weggehaald is. Helaas hebben we geen camera's om het te controleren", zegt hij tegen Omroep Gelderland. Hij hoopt dat de vlinder snel terug komt, want in de vlinder zit as van een overleden man.

"Toen de man overleed, vroeg zijn zoon of het mogelijk was zijn as in een mooie vlinder te doen. Daar hield hij van", vertelt Jos. "We hebben wel meer bijzondere herdenkingsplekken, zoals een muur met tegeltjes." Toch had hij zich niet kunnen voorstellen dat iemand de gedenktekens zou stelen.

Geen andere spullen gestolen

Wie de vlinder ook meegenomen heeft, de rest van het terrein bleef gespaard. "Maar het is natuurlijk schandalig. Ik weet niet wie dit gedaan heeft, maar alsjeblieft: breng de vlinder terug", zegt Jos.

Ook de nabestaanden zijn 'pisnijdig'. "Ik zal niet herhalen wat ze precies gezegd hebben, dat is op zondag niet gepast."

Jos benadrukt dat hij in eerste instantie geen aangifte gaat doen. "Wie hem ook heeft, ik hoef het niet te weten. Zolang het maar terugkomt."

Deel dit artikel