Zonnepark de Uivermeertjes officieel geopend - RN7

Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Zonnepark Uivermeertjes geopend Foto: Reinier Jansen / RN7
Wethouder en CEO sluiten symbolisch het zonnepark aan Foto: Reinier Jansen / RN7

Wethouder en CEO sluiten symbolisch het zonnepark aan Foto: Reinier Jansen / RN7

DEEST - Het drijvende zonnepark de Uivermeertjes in Druten is vrijdag officieel in gebruik genomen, en is daarmee meteen het grootste drijvende zonnepark in Europa. Gemeente Druten wil in 2040 energieneutraal zijn en de opening van het zonnepark draagt hier direct aan bij. Maar niet iedereen is blij met het project.

Bij de opening sloot wethouder André Springveld samen met de CEO van energiebedrijf GroenLeven symbolisch de stekker van het zonnepark aan op de Uivermeertjes. “Het drijvende zonnepark op de Uivermeertjes is een eerste mooie stap. Ik verwacht dat dit jaar nog 3 zonneprojecten kunnen starten”, aldus Springveld, wethouder Duurzaamheid.

Artikel gaat verder onder de foto.

Afbeelding
Zonnepark Uivermeertjes geopend Foto: Reinier Jansen / RN7

Omwonenden niet blij

Niet iedereen is blij met de komst van het zonnepark, een groep omwonenden is naar de rechter gestapt in de hoop dat het park afgebroken wordt. Volgens hen verstoren de panelen de natuur, zouden ze het uitzicht belemmeren en vrezen ze voor waardevermindering van hun huizen.

Bezwaren afgewezen

Onlangs diende ook nog een kort geding, aangespannen door hengelsportvereniging De Uiver. De bezwaren van zowel de bewoners als de hengelsportvereniging werden afgewezen. “Helaas kunnen we niet iedereen tevreden stellen,” zo zegt Springveld. “Maar we hebben nu eenmaal met elkaar wel de opdracht om bij te dragen aan het Klimaatakkoord.”

Deel dit artikel