Ankeiler: De gemeente Overbetuwe verwacht na de zomer te beginnen met de ontwerpfase van Landschapspark De Danenberg.

- De gemeente Overbetuwe verwacht na de zomer te beginnen met de ontwerpfase van Landschapspark De Danenberg. Ook wil de gemeente na de zomer in gesprek met omwonenden. Dit werd bekend gemaakt tijdens een informatieavond op 30 juni over het park. Deze is bedoeld als groene buffer tussen Slijk-Ewijk en Oosterhout, om verdere verstedelijking vanuit bedrijvenpark Park 15 richting Slijk-Ewijk te voorkomen.

Wethouder Brigitte Faber gaf aan dat het proces lang heeft geduurd, maar dat er nu zichtbare stappen zijn genomen. Zo is de gemeente nu eigenaar van het middengebied van het landschapspark (geel omlijnd gebied op de kaart). De twee ‘flanken’ van het landschapspark, de Nieuwedijk en ‘Boerderij Slijk-Ewijk’ (rood omlijnd op de kaart) zijn nu eigendom van ontwikkelaar Kondor Wessels Projecten (KWP).

Voorlopig ontwerp KWP bijna klaar

Ralf Weghorst vertelde namens KWP dat ze al ver zijn met het voorlopige ontwerp en gaf aan dat er binnenkort een sessie voor alle buurtbewoners komt. Jacqueline Wouda - projectmanager van de gemeente - verwacht dat de ontwerpfase zo’n 1,5 jaar duurt. In 2024 volgt dan de uitvoering 2024.

De bijeenkomst werd door zo’n 47 omwonenden bijgewoond. Enkele inwoners maken zich zorgen over het aantal woningen in het gebied van Landschapspark Danenberg. KWP reageerde dat ze denken aan ongeveer 15% invulling voor woningen. Dit geldt voor de gebieden die zij bezitten. De gemeente is overigens nog in gesprek met grondeigenaren in dit gebied. Dat zijn vooral agrariërs.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.