Ankeiler: Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft opnieuw de ‘drukteradar’ gelanceerd.

- Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen heeft opnieuw de ‘drukteradar’ gelanceerd. Deze biedt inwoners en toeristen op een laagdrempelige manier inzicht in drukte en in alternatieve locaties om de drukte te kunnen ontlopen.

“De verwachting is dat veel Nederlanders de zomerperiode in eigen land doorbrengen en dat het op bepaalde toeristische plekken in onze regio druk gaat worden”, licht Herre Dijkema, directeur van Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen, toe. “Dat zal met name het geval zijn op openbare plekken waar gerecreëerd wordt, zoals recreatiegebieden en binnensteden. Ook nu de coronamaatregelen worden afgeschaald, willen veel inwoners en bezoekers drukke momenten tijdens het recreëren vermijden. Onze drukteradar ondersteunt hen bij het bieden van inzicht en het kiezen van een alternatief moment of alternatieve locatie.”

Advies

De drukteradar toont 200 locaties op de Veluwe, regio Arnhem en Rijk van Nijmegen. Het rapporteert feitelijke informatie, plus advies in vorm van druk (rood), gezellig (geel) of rustig (groen). Daarnaast toont het alternatieven voor drukke plekken op basis van soortgelijke attracties en op basis van locatie. Er is ook een 'druktemonitor Gelderland’ van de provincie Gelderland. Deze toont 80 locaties in heel Gelderland, waaronder grotere natuurgebieden.

Dijkema: “Wij zijn, in nauw en constructief overleg met de provincie Gelderland, gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat deze producten naast elkaar kunnen bestaan.” Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen roept alle toeristische ondernemers op de drukteradar of druktemonitor Gelderland op te nemen op eigen communicatiekanalen, om gezamenlijk een optimale recreatie-ervaring te bieden, ook in het hoogseizoen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.