Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Inwoners van de gemeente Beuningen kunnen reageren op het ontwerp-bestemmingsplan voor de Ecowieck. Die wijk moet tussen Beuningen en Ewijk komen.

- Inwoners van de gemeente Beuningen kunnen reageren op het ontwerp-bestemmingsplan voor de Ecowieck. Die wijk moet tussen Beuningen en Ewijk komen. Het wordt een wijk met huizen die weinig energie verbruiken of zelfs energie opwekken.

De bouw van de wijk moet bijdragen aan de ambitie van de gemeente om in 2040 energieneutraal te zijn. Drie jaar geleden besloot de gemeenteraad al tot de ontwikkeling ervan. Sindsdien meldden zich meerdere groepen mensen die ecologisch willen bouwen. Met twee ervan werden de plannen verder ontwikkeld, met als resultaat het voorliggende bestemmingsplan. “Dat zijn mensen die van natuur en groen houden, en van gezamenlijke activiteiten zoals het bijhouden van een moestuin,” vertelt wethouder Sijmen Versluijs in een video van de gemeente.

Voorwaarden

De bouw van de wijk zal gaan door middel van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat betekent onder andere dat een deel van de plannen door kopers zelf wordt gerealiseerd. Ze zijn daarin niet helemaal vrij; zo zijn ze bijvoorbeeld verplicht parkeerplaatsen te realiseren, en moeten er plaatsen komen waar regenwater op een natuurlijke manier wordt opgevangen.

Geen inloopavond

Normaliter zouden de plannen worden toegelicht tijdens een inloopavond. Dat bleek door corona nu niet mogelijk; daarom staat nu een video online met uitleg over de Ecowieck. Het ontwerp-bestemmingsplan ligt ter inzage op het gemeentehuis, en is digitaal beschikbaar. Inwoners kunnen tot 22 augustus reageren.

Bekijk hier de video van de gemeente:

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel