Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Het BiebBoys-team dat bestaat uit Joran Floor, Kees Meulendijks, en regisseur Petra Mackenbach, is uitgeroepen tot de NBD Jeugdspecialist van het jaar 2021.

- Het BiebBoys-team dat bestaat uit Joran Floor, Kees Meulendijks, en regisseur Petra Mackenbach, is uitgeroepen tot de NBD Jeugdspecialist van het jaar 2021. Met taart, confetti en een cheque van 500 euro werden zij dinsdag gehuldigd. Deze prijs is speciaal voor bibliotheekmedewerkers die een kei zijn in het bevorderen van leesplezier bij kinderen.

De BiebBoys deden dat met leuke speelse filmpjes voor kinderen vanaf zes jaar. Vanuit een lege bibliotheek begonnen zij in Coronatijd met het opnemen van video’s over boeken. ‘Van een noodoplossing hebben ze nu een ijzersterk product gemaakt waar niet alleen de doelgroep maar ook scholen blij van worden’, oordeelt de jury.

De drie zijn enorm blij met het winnen van deze prijs. "Om zo'n prijs te pakken is echt een kroon op ons werk", zegt Kees Meulendijks. De overwinning kwam als een verassing voor ze. Zo vonden ze de andere twee inzendingen ook heel goed en echte vakmensen die het ook hadden verdiend om deze prijs te winnen.

Tekst gaat verder onder video

Bij de video’s hoort een lespakket voor het basisonderwijs rond leesbevordering of digitale geletterdheid. De BiebBoys dagen kinderen uit om challenges te doen die te maken met hebben met boeken en lezen. Voor de leerkrachten is er een lesbrief en aanvullend lesmateriaal.

Zomerchallenge

Deze zomer moedigen de BiebBoys leerlingen aan om ook in de zomervakantie met boeken en lezen bezig te zijn. Voor de ‘Grote BiebBoys Zomerchallenge’ krijgen leerlingen een poster met leesuitdagingen. En aan deze challenge zit ook een primeurtje: de BiebBoys gaan nu verder dan Nijmegen en omgeving. Kinderen uit de hele provincie Geldrland, én uit Overijssel, kunnen namelijk meedoen met de zomerchallenge.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel