Afdrukken
Ankeiler: In de wijk Tolhuis zijn vier motorkappen van auto’s gestolen, in de nacht van zondag op maandag.

- In de wijk Tolhuis zijn vier motorkappen van auto’s gestolen, in de nacht van zondag op maandag. Het gaat om auto’s die op verschillende plaatsen in de wijk geparkeerd stonden. Bij een vijfde auto is een poging gedaan, maar die is niet afgemaakt.

Kelly van Osenbruggen Geurts is één van de getroffen auto-eigenaars. Ze ontdekte de diefstal om half zeven ’s morgens, toen ze met de auto naar werk wilde gaan. Dat ging dus niet.

“Bizar”, vindt ze het. “Ik had er nog nooit van gehoord dat dit gebeurt.” Kelly is nu vooral boos en verdrietig. “Die auto, dat is maar een ding, materiaal. Maar het feit dat ze aan je spullen zitten heeft wel impact; daar krijg je een gevoel van onveiligheid van.”

De dieven zijn volgens Kelly professioneel te werk gegaan: “Ze hebben het voorste zijruitje ingetikt om de motorkap te kunnen openen, en hebben vervolgens de slang van de tuitenvloeistof doorgesneden, omdat die aan de motorkap vast zat. Dit deden ze duidelijk niet voor het eerst.”

Dat blijkt dus ook wel aan de drie andere verdwenen motorkappen, die allemaal zijn verdwenen zonder dat iemand iets heeft opgemerkt. Van de daders voorlopig nog geen spoor. Kelly denkt niet dat camerabeelden uitkomst gaan bieden: “Niemand heeft hier een camera aan z’n huis hangen.”

De politie is op zoek, en roept iedereen die iets bijzonders gezien heeft contact op te nemen. Dat kan via 0800-8844, via de Facebookpagina van politie Nijmegen, of anoniem via M: 0800-7000.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel