Bevat Video: Video
Ankeiler: De uitslagen van de eindexamens zijn bekend.

- De uitslagen van de eindexamens zijn bekend. Door het hele land kregen middelbare scholieren een telefoontje met de uitkomst van hun examens, geslaagd, nog even herkansen of helaas gezakt. De Nijmeegse Isa van de Water kreeg ook een telefoontje en is geslaagd.

"Ja je hebt prachtige cijfers, zevens, een acht voor 'bio'," zo feliciteerde de mentor van Isa haar telefonisch. "Zie ik je dan om drie uur, dan gaan we er nog eens heel hard om juichen," zo ging ze verder. Om drie uur kon de net geslaagde haar (voorlopige) cijferlijst en een vlag ophalen op haar school, het Montessori College.

Tekst gaat verder onder de video

Er was in dit corona-schooljaar wat minder ruimte in de lessen om vragen te stellen. Dat vond Isa lastig, maar niet vervelend genoeg om gebruik te maken van het tweede tijdvak dat de scholieren werd aangeboden om hun examens te spreiden en zo meer tijd te hebben. "Ik dacht dat het zo wel moest lukken, zeker ook omdat ik maar zes vakken heb, daarom heb ik er eigenlijk niet over nagedacht," legt ze uit.

Dansopleiding

Nu Isa geslaagd is kan na de zomer begonnen worden aan een dansopleiding aan het Rijn IJssel college. Daar heb ik heel veel zin in vertelt ze. Ook is ze blij dat eigenlijk al haar vriendinnen en vrienden zijn geslaagd en met mooie cijfers ook nog. "Het jaar is zo toch mooi afgerond."

­čĺČ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.