Wijchenaren handelen vaker dan Nijmegenaren - RN7
Ankeiler: Inwoners van gemeenten uit de regio Nijmegen hebben vorig jaar ruim 2,3 miljoen advertenties geplaatst op Marktplaats, dit blijkt uit data van de advertentiewebsite.

- Inwoners van gemeenten uit de regio Nijmegen hebben vorig jaar ruim 2,3 miljoen advertenties geplaatst op Marktplaats, dit blijkt uit data van de advertentiewebsite. Wijchen is de gemeente met het hoogste aantal advertenties per inwoner. De top vijf van aangeboden spullen is in elke gemeente anders.

Van de ruim twee miljoen advertenties die verschenen in onze regio kwamen er 1,5 miljoen uit Nijmegen zelf. Daarna volgen gemeente Wijchen met 560 duizend, Overbetuwe met 490 duizend en Beuningen met 290 duizend. Drutenaren plaatsten met 215 duizend advertenties het minste aantal advertenties in onze regio.

Tekst gaat verder onder de tabel.

Top vijf aangeboden categorieën

Iedere gemeente heeft een andere top vijf aangeboden producten. Zo staat de categorie speelgoed in Beuningen en Wijchen bovenaan, bij andere gemeenten staat die categorie helemaal niet of lager in het top-vijf-lijstje. Inwoners van Nijmegen en Overbetuwe bieden juist veel schoenen aan op Marktplaats. Opvallend in Wijchen is dat daar twee categorieën terug te vinden zijn die nergens anders in de top vijf staan, namelijk esoterie en spiritualiteit, en suikerzakjes. Drutenaren blijken vooral geïnteresseerd in auto’s en toebehoren. Zo staan interieur en bekleding, carrosserie en plaatwerk en overige auto-onderdelen in de top vijf.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.