Blijverslening voor levensloopgeschikt maken woning vindt geen aftrek in Nijmegen - RN7
Ankeiler: De Blijverslening die in begin 2018 in de gemeente Nijmegen is ingevoerd is nog niet één keer gebruikt.

NIJMEGEN - De Blijverslening die in begin 2018 in de gemeente Nijmegen is ingevoerd is nog niet één keer gebruikt. De lening is gericht op woningeigenaren van 60 jaar of ouder om te helpen hun woning levensloopgeschikter te maken, zodat men langer zelfstandig kan blijven wonen.

Regeling

De Blijverslening is bedoeld voor senioren die hun huis willen aanpassen aan het ouder worden en hiervoor geen lening bij de bank kunnen afsluiten. De lening wordt uitgegeven als hypotheek en bedraagt minimaal 2.500 en maximaal 25.000 euro. Bij de aanvraag controleert een Wmo-adviseur of de voorgestelde aanpassingen voor de woning bijdragen aan het langer zelfstandig wonen. Deze heeft dus echter de lening nog niet één keer kunnen toekennen.

Afvoeren

“We gaan kijken hoe het kan dat hier geen gebruik van wordt gemaakt”, zegt wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks). “Blijkbaar is het niet een interessant product voor de doelgroep. Wellicht is er iets anders dat wel interessant is en kunnen we de Blijverslening afvoeren.” Sinds eind 2020 is er in Nijmegen ook de Toekomstbestendig Wonen Lening, die bedoeld is voor Nijmegenaren die hun huis willen verduurzamen, energie willen besparen én aanpassingen doen om thuis te blijven wonen op latere leeftijd.

Dion van Alem
Politiek verslaggever

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.