Wie wordt de nieuwe kinderburgemeester? - RN7
Bevat Video: Video
Ankeiler: Britt en Sam-Adriaan zien het helemaal zitten: kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe worden. Alle kinderen uit de gemeente die in groep 7 zitten mochten solliciteren naar de functie.

- Britt en Sam-Adriaan zien het helemaal zitten: kinderburgemeester van de gemeente Overbetuwe worden. Alle kinderen uit de gemeente die in groep 7 zitten mochten solliciteren naar de functie. Om kinderburgemeester te worden moet je graag je mening geven, en goed kunnen vertellen.

Sinds 2016 heeft gemeente Overbetuwe ieder jaar een kinderburgemeester en de sollicitatieprocedure voor volgend jaar, stond weer open. Britt en Sam-Adriaan zitten beide op de basisschool de Zonnepoort en juf Monique wist hen enthousiast te maken.

Meer rechten voor kinderen

Britt wil het liefste dat kinderen meer rechten krijgen. En dat alle kinderen - dus ook kinderen die minder geld hebben - moeten kunnen sporten. Zelf is Britt ook een fanatiek sporter. Ze voetbalt bij Spero in een meidenteam. Sam-Adriaan wil iets aan de vele auto’s in het centrum te doen. Ook heeft hij het idee dat er te weinig speeltuinen in de gemeente Overbetuwe zijn. Hij wil dat graag bespreekbaar maken.

Een kinderburgemeester moet verder aan de volgende eisen voldoen: je moet het leuk vinden om mensen te ontmoeten, ook volwassenen, je wil graag je mening geven én je kunt goed vertellen. Britt en Sam-Adriaan deden het voor de camera al heel goed.

Bekijk hier de video. Tekst gaat daaronder verder.

Voor 14 juni krijgt iedereen persoonlijk bericht of ze gekozen zijn om bij de burgemeester op gesprek te komen. Na de gesprekken kiest de burgemeester de nieuwe kinderburgemeester uit. Op 21 juni maken de gemeente vervolgens bekend wie de nieuwe kinderburgemeester wordt.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.