Afdrukken
Bevat Video: Video
Ankeiler: Na twintig jaar komt er een einde aan borreltent ’t Witte Paard tijdens de carnaval en kermis in Wijchen.

- Na twintig jaar komt er een einde aan borreltent ’t Witte Paard tijdens de carnaval en kermis in Wijchen. De gemeente gunt Stichting Horeca Events Centrum Wijchen (HEC) de komende drie jaar een feesttent aan de Kasteellaan.

Tekst gaat verder onder de video.

Afgelopen vrijdag maakten de eigenaren van ’t Witte Paard op sociale media bekend dat er een einde komt aan hun borreltent: ‘’Twintig jaar lang hebben wij dit opgebouwd en keihard voor gewerkt. Het voelt alsof er een kind van je wordt weggehaald’’, vertelt Gijs Gommers van ’t Witte Paard.

Actie

Inmiddels is een burgerpetitie gestart om ’t Witte Paard te behouden. Deze is al 379 keer ondertekend. Ook is er een Facebookpagina opgericht op herinneringen op te halen.

Teleurstelling

Burgemeester Marijke van Beek snapt de teleurstelling van de Wijchenaren wel. Volgens Van Beek heeft ’t Witte Paard er de afgelopen 20 jaar een groot feest van gemaakt. De komende drie jaar geeft de gemeente de kans aan HEC, omdat die stichting een beter bod deed.

Wettelijke plicht

De gemeente is wettelijk verplicht om het gebruik van gemeentegrond bij de Kasteellaan voor exploitatie regelmatig opnieuw op de markt te zetten. Alle ondernemers kunnen dan een bod doen. HEC heeft een contract van drie jaar afgesloten.

De organisatie van ’t Witte Paard bekijkt of er andere mogelijkheden zijn om iets te organiseren tijdens Wijchense evenementen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel