Bevat Video: Video
Ankeiler: Bedrijven die zijn begonnen tijdens de coronacrisis hebben geen recht op financiële steunmaatregelen van de overheid.

- Bedrijven die zijn begonnen tijdens de coronacrisis hebben geen recht op financiële steunmaatregelen van de overheid. Toch zijn er jonge ondernemers die zich niet lieten afschrikken. In de serie ‘Los in Lockdown’ vertellen ze erover.

Aflevering 7: Romiley Veenhof van Brasserie Charley

Soms krijgt ze vragen als ‘mag ik je baas spreken?’ Door haar jonge leeftijd neemt niet iedereen Romiley Veenhof (23) meteen serieus. Ze trekt zich er weinig van aan. “Je moet je nooit laten beperken door je leeftijd.”

In maart vorig jaar kocht ze eetcafé De Witte naast de grote kerk van Beek. Een periode van verbouwen volgde, waarna de nieuwe brasserie Charley in november open zou gaan. Half oktober sloot echter de horeca weer, dus klanten hebben er nog steeds niet kunnen dineren.

Tekst gaat verder onder de video.

Geen kleffe bakjes

Veel restaurants werden in die periode afhaalrestaurants. Romiley doet het een beetje anders. Ze had geen zin in “lauwwarme maaltijden in zo’n zweterig klef bakje.” In plaats daarvan halen klanten hun gerecht koud op, in een glazen ovenschaaltje, en warmen het dan thuis in de oven op. Het loopt heel goed: op topdagen gaan er 150 maaltijden de deur uit.

Toch levert het uiteindelijk geen winst op, deze vreemde ‘opstartfase’ van haar zaak. Het concept met de glazen bakjes mag dan succesvol zijn, het vergde ook flinke investeringen. “Het is een beetje schuiven met geld,” zegt Romiley.

Woonkamer van het dorp

De jonge onderneemster had vanaf het begin een duidelijk idee over haar brasserie: “Het moet de woonkamer van het dorp zijn. Ik kom zelf uit dit dorp, en ken er veel mensen. Ik weet dat dit gemist wordt. De laatste jaren is er veel horeca verdwenen. Ik zag een mogelijkheid: die verbindende factor die horeca heeft terugbrengen.”

Nu de lockdown er stapje voor stapje vanaf gaat, zullen klanten binnenkort eindelijk binnen kunnen eten. Charley heeft de lockdown dus overleefd. De vasthoudendheid van Romiley zal daarbij zeker een rol hebben gespeeld. Ze kreeg allerlei goedbedoelde adviezen, maar bleef in haar eigen idee geloven.

Haar tip aan beginnende ondernemers die twijfelen is dan ook simpel: “Gewoon doen. Niet twijfelen, gewoon doen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.