Ankeiler: NEC heeft met 1-2 weten te winnen van NAC Breda. In een zenuwslopend duel was het natuurlijk Jonathan Okita die de winnende goal op zijn naam kreeg.

- NEC heeft met 1-2 weten te winnen van NAC Breda. In een zenuwslopend duel was het natuurlijk Jonathan Okita die de winnende goal op zijn naam kreeg. Door de overwinning keert NEC terug in de Eredivisie.

NAC nam gelijk het initiatief in de wedstrijd. Gesteund door de supporters in het stadion had de thuisploeg het meerendeel van de bal. NEC zakte in en liet het op zich afkomen. Toch was de eerste kans van de wedstrijd voor NEC. Rangelo Janga kreeg een voorzet van Jonathan Okita niet volledig onder controle, maar kreeg de bal wel bij Jordy Bruijn. Hij mocht met zijn linker gaan uithalen van de rand van het strafschopgebied, maar zijn schot miste richting.

In de vijfentwintigste minuut was het wel echt bijna raak voor de Nijmegenaren. Een schot van Okita werd niet goed verwerkt door keeper Nick Olij, maar Javier Vet was er net te laat bij om de bal binnen te werken. Net hierna was het wel raak. Een vrije trap van Bruijn werd goed de zestienmeter in geslingerd en Cas Odenthal kopte deze binnen. Doelman Olij kwam wel uit, maar Odenthal was er eerder bij. Ondanks het balbezit van de thuisploeg was dit door de paar kansen van de Nijmegenaren alles behalve een onverdiende voorsprong.

Op het halfuur was het bijna de gelijkmaker van de ploeg uit Breda. Kaj de Rooij met een goede kopbal, maar Mattijs Branderhorst zag de bal net over zijn doel vliegen. Ook Marouan Azarkan was dichtbij de gelijkmaker. Zijn schot ging net over het doel heen. Net voor rust was het bijna Okita die de score verdubbelde. Bruijn met een fraaie actie en daarna de pass op de buitenspeler. Hij kwam naar binnen, maar krulde de bal met zijn rechter net naast.

De tweede helft

Het spelbeeld van de eerste helft zette zich voort in het begin van de tweede. NEC liet NAC komen en probeerde er snel uit te komen. NAC leek wel iets meer ruimte te krijgen op de helft van de Nijmegenaren. De thuisploeg maakte daar gebruik van met een paar hachelijke momenten, maar Branderhorst hoefde niet in actie te komen.

NAC begon steeds meer aan te dringen en NEC kwam er ook een stuk minder vaak uit dan in de eerste helft. Dit leidde dan ook tot een goede schietkans van Mounir El Allouchi in de vijfenzestigste minuut. De bal ging echter recht op de vuisten van de doelman af. De druk en de spanning bleef enorm voor NEC, maar echt grote kansen gaf de ploeg van trainer Rogier Meijer toch niet weg.

Dit was tot aan de zeventigste minuut. Een goede voorzet werd door invaller Sidney van Hooijdonk binnengelopen, waardoor de thuisploeg op gelijke hoogte kwam. Dit was gezien het spelbeeld in de tweede helft niet onterecht. Na de goal bleef NAC in controle. Het had de bal en zette flink druk op de Nijmeegse bezoekers. Ook NEC kreeg nog wat kansjes. Een schot van Thomas Beekman werd geblokt en een schot van Bruijn ging naast het doel van Olij.

Ontknoping

Janga schermt de bal goed af en legt de bal op Souffian El Karouani. Hij geeft een goede voorzet op Okita en die krijgt hem er met de buitenkant van zijn rechtervoet in de kruising. De extra tijd bedroeg nog vier minuten. NEC hield stand en wist daardoor promotie naar de Eredivisie veilig te stellen.

Wedstrijdverloop:
26′ 0-1, Odenthal
46′ Geel, Vet
70′ 1-1, van Hooijdonk
89′ 1-2, Okita

Opstelling NAC: Nick Olij, Robin Schouten, Moise Adilehou (90′ Anco Jansen), Dion Malone, Ramon Hendriks, Thom Haye, Mounir El Allouchi, Lewis Fiorini, Marouan Azarkan (61′ Mario Bilate), Lex Immers, Kaj de Rooij (61′ Sidney van Hooijdonk).

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst, Bart van Rooij, Terry Lartey Sanniez, Rens van Eijden, Cas Odenthal, Souffian El Karouani, Édgar Barreto, Javier Vet (77′ Thomas Beekman), Jordy Bruijn, Rangelo Janga, Jonathan Okita (90′ Kevin Bukusu).

Artikel via mediapartner ForzaNEC, geschreven door Ties Otten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.