Bevat Video: Video
Ankeiler: In de toekomst gaat Rijkswaterstaat zelfstandige drones gebruiken bij incidenten of controles op de Waal. Daarom laten zeven verschillende bedrijven zien wat hun drones allemaal kunnen.

- In de toekomst gaat Rijkswaterstaat zelfstandige drones gebruiken bij incidenten of controles op de Waal. Daarom laten zeven verschillende bedrijven zien wat hun drones allemaal kunnen. Op dit moment maakt Rijkswaterstaat ook al gebruik van drones, maar zijn die nog niet autonoom.

Tekst gaat verder onder de video:

De drones moeten voor meerdere hulpdiensten te gebruiken zijn. “Wij werken samen met de politie, brandweer, NVWA en ILT aerosensing. Voor ons zijn het vooral incidenten op het water zoals afgevallen lading, maar goed bij de brandweer denk je weer bij brand”, vertelt Ariea Vermeulen van Rijkswaterstaat.

Het gaat nog wel even duren voordat de autonome drones worden ingezet door Rijkswaterstaat. Ze willen er zeker van zijn dat dit er op een veilige en verantwoorde manier met de drones gevlogen kan worden. Ook moet de financiering van het project nog rondkomen en moet de beste drone nog worden geselecteerd.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.