Ankeiler: Na het aangekondigde vertrek van Mark Buck (CDA) en Tobias van Elferen (D66) verlaat ook Inge van Dijk, fractievoorzitter van de VVD, de Nijmeegse politiek.

- Na het aangekondigde vertrek van Mark Buck (CDA) en Tobias van Elferen (D66) verlaat ook Inge van Dijk, fractievoorzitter van de VVD, de Nijmeegse politiek. Ze was bijna 10 jaar actief in Nijmegen en zal na de verkiezingen de gemeenteraad verlaten.

In een brief aan alle Nijmegenaren laat Van Dijk weten dat ze geen moment spijt heeft gehad van haar besluit om raadslid en fractievoorzitter te worden en dat ze volgend jaar met pijn in het hart afscheid neemt.

Van Dijk werd in 2012 gevraagd om deel uit te maken van de fractie van het door haar zo geliefde Nijmegen. Kort na haar toetreding werd ze in 2014 fractievoorzitter en had ze de portefeuilles Zorg & Welzijn, Economie en Werk en Bestuur en Middelen.

Ze sluit haar brief af met: “Ik dank iedereen voor het vertrouwen dat zij de afgelopen jaren in mij gesteld hebben. Ook dank ik iedereen die mij geholpen heeft en mij terzijde heeft gestaan. Politieke wensen en dromen vervul je nooit alleen, dat doe je samen.”

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.