Bevat Video: Video
Lead image 1:
Lead image TXT 1: Foto: John Beckmann / RN7 Foto: RN7
Lead image 2:
Lead image TXT 2: Foto: John Beckmann / RN7 Foto: RN7
Lead image 3:
Lead image TXT 3: Foto: John Beckmann / RN7 Foto: RN7
Ankeiler: Nederlandse tuinen moeten groener worden. Dat is het doel van Steenbreek Nijmegen. Voor mensen die ook hun eigen tuin willen vergroenen, maar niet goed weten hoe, zijn er de tuinadviesweken.

- Nederlandse tuinen moeten groener worden. Dat is het doel van Steenbreek Nijmegen. Voor mensen die ook hun eigen tuin willen vergroenen, maar niet goed weten hoe, zijn er de tuinadviesweken. Tijdens deze weken geeft een tuinarchitect gratis advies over hoe je je tuin groener kan maken.

Tekst gaat verder onder de video:

Norbert Mol uit Nijmegen-Noord vond ook dat de tuin wel wat meer groen kon gebruiken. “Toen mijn partner en ik het huis een jaar geleden kochten was onze tuin volledig betegeld. Wij zeiden tegen elkaar wel eens dat de tuin op een parkeerplaats leek, zo weinig groen was er”. Daarom besloten hij en zijn vrouw zich op te geven bij Steenbreek voor de tuinadviesweken.

Steenbreek stuurde tuinarchitect Sytske van der Kooi naar de familie Mol. Volgens van der Kooi is een groen tuin erg belangrijk: “Regenwater blijft op tegels liggen en een groene omgeving neemt het juist op. Verder zorgt groen ook voor een fijnere leefomgeving.” De tuinarchitect wil daarom nog veel meer tuinen vergroenen. Haar reactie bij het zien van een versteende tuin? “Ik word daar altijd een beetje droevig van. En dan denk ik: hier is werk aan de winkel.”

De eerste tuinadvies weken zitten er al bijna op, maar vanaf 31 mei tot 11 juni gaan ze weer verder. Aanmelden kan via https://www.debastei.nl/nl/nieuws/2021/gratis-steenbreek-tuinadviesweken-en-tegelophaaldagen-dar

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.