Ankeiler: De provincie Gelderland start vanaf half maart met het uitvoeren van controles op het illegaal weggooien van afval op parkeerplaatsen.

- De provincie Gelderland start vanaf half maart met het uitvoeren van controles op het illegaal weggooien van afval op parkeerplaatsen. Op steeds meer parkeerplaatsen in de provincie Gelderland wordt afval gestort, zo ook op twee parkeerplaatsen langs de A325 ten noorden van Elst. Sinds drie weken staan er borden om te waarschuwen dat het verboden is om afval buiten de afvalcontainers te gooien. Op wisselende momenten door de week en in het weekend gaat er gecontroleerd worden.

Sinds 2017 staan op de parkeerplaatsen afvalcontainers die in opdracht van de provincie eens per week worden geleegd. Deze containers zijn bedoeld voor de resten van drank- en voedselverpakkingen van de weggebruikers. Deze containers hebben daarom ook geen opening waar vuilniszakken en huisvuil doorheen kan, maar op steeds meer plekken vindt de provincie de laatste tijd oude huisraad en vuilniszakken, die niet in de containers kunnen.

Hoge Wei en ‘t Kempke

Sinds anderhalf jaar neemt ook de hoeveelheid illegaal gestort afval op de parkeerplaatsen Hoge Wei en ‘t Kempke langs de A325 fors toe. Daarom start de provincie nu met het uitvoeren van controles. Met als doel de parkeer- en rustplaatsen netjes te houden voor iedereen en te voorkomen dat er illegaal afval wordt gestort. Op wisselende momenten door de week en in het weekend gaat er gecontroleerd worden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.