Ankeiler: Een 59-jarige plastisch chirurg uit Berg en Dal is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld wegens grensoverschrijdend gedrag.

- Een 59-jarige plastisch chirurg uit Berg en Dal is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld wegens grensoverschrijdend gedrag. In mei 2022 bevredigde hij zichzelf tijdens een videoconsult met een patiënt.

In mei 2022 had de vrouw oogklachten na een cosmetische ingreep door de arts. Zij maakte zich zorgen en zocht via WhatsApp contact met hem. De arts – die op dat moment in een hotel verbleef – toonde de vrouw tijdens het videogesprek liggend op bed zijn erectie. Tijdens een tweede gesprek begon de arts te masturberen. Het slachtoffer legde dit tweede gesprek vast op video.

Hoewel de plastisch chirurg ontkende dat hij zichzelf bevredigde en dat zijn erectie te zien was, oordeelt de rechtbank dat hiervan wel degelijk sprake was. Dat zou volgens de rechter blijken uit de gemaakte video. De rechtbank concludeert dat de arts zijn vertrouwenspositie als arts ernstig misbruikte voor zijn eigen seksueel genot. Bij de strafoplegging weegt de rechtbank mee dat de Inspectie Gezondheidszorg ook een tuchtrechtelijke procedure tegen de arts is gestart. Het is reëel om te verwachten dat dit ook beroepsmatig en privé grote gevolgen voor de man gaat krijgen.

De chirurg krijgt van de rechter een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden met een proeftijd van drie jaar opgelegd. Daarnaast krijgt hij een taakstraf van 120 uur. Deze straf komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie van twee weken geleden.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.