Ankeiler: Morgen worden niet alleen in Nijmegen de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 2044 herdacht.

- Morgen worden niet alleen in Nijmegen de slachtoffers van het bombardement op 22 februari 2044 herdacht. In Wijchen is er een korte herdenking voor de vijftien inwoners uit de plaats die bij de luchtaanval het leven lieten.

Morgen is het tachtig jaar geleden dat om 13:28 uur het bombardement op Nijmegen plaatsvond, waarbij 800 mensen om het leven kwamen en vele gewonden vielen. Onder de dodelijke slachtoffers waren ook vijftien inwoners uit de gemeente Wijchen, voor wie op de begraafplaats in Wijchen een monument is opgericht.

Morgen zal daar van 13:15 tot 13:45 uur een korte herdenking plaatsvinden, door leden van Stichting Veteranen gemeente Wijchen. Belangstellenden zijn van harte welkom om de herdenking bij te wonen.

Nijmegen herdenkt

In Nijmegen wordt morgen de hele dag uitgebreid stilgestaan bij de gebeurtenissen van tachtig jaar geleden. Na een herdenkingsdienst in de St. Stevenskerk, wordt bij het monument De Schommel twee minuten stilte gehouden. In de Vereeniging is 's-middags een voorvertoning van de tv-special van de EO 'De middag van ’44'.

Vanavond is er een wandeling langs de brandgrens, het gebied dat tijdens het bombardement is platgegooid. Op vier plekken zijn geprojecteerde lichtbeelden te zien. De hele maand februari is er een expositie in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel