Bevat Video: Video
Ankeiler: Atletiekvereniging AV Wijchen is Nederlands kampioen indoor geworden op de 4x400 meter gemixte estafette.

- Atletiekvereniging AV Wijchen is Nederlands kampioen indoor geworden op de 4x400 meter gemixte estafette. In een uitverkocht sportcomplex Omnisport zagen vijfduizend toeschouwers de Wijchense atleten er in een tijd van 3:51,66 met het goud vandoor gaan.

De estafettelopers kregen de titel niet cadeau tijdens de NK Indoor. Na een goede start van Loek de Kleijn uit Bergharen was de beurt aan Kim Peters. De atlete uit Alverna had het zichtbaar zwaar en viel terug naar plaats vier. De derde loper Jordi van Horssen wist snel de leiding weer over te nemen. Hij gaf het stokje door aan slotloopster Paula Spoelman uit Alverna, die als tweede begon aan de slotronde. Tijdens een fenomenale eindspurt haalde ze haar tegenstander in en sprintte met een ruime voorsprong over de finish.

AV Wijchen was in de finale drie andere atletiekverenigingen te snel af. Tweede werd AV’34 uit Amersfoort, derde Atverni-RDRA uit Nieuwegein. Het Eindhovense E.S.A.V. Asterix werd gediskwalificeerd vanwege een foute wissel. Na de wedstrijd deelden de kersverse Nederlands kampioenen uit Wijchen handtekeningen uit de fans in Apeldoorn.

Wereldkampioen

Bijzonder moment tijdens de NK was het wereldrecord op de 400 meter Indoor van Femke Bol. De topatlete uit Amersfoort snelde naar een tijd van 49,24 en scherpte daarmee haar eigen wereldrecord van vorig jaar met twee honderdsten bij.

Bekijk de winnende race van AV Wijchen terug in onderstaande video vanaf 1.14.49

đź’¬ Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel