Ankeiler: Wijchen start maandag met het vergroenen van het centrum.

- Wijchen start maandag met het vergroenen van het centrum. Op drie plaatsen gaan de komende weken de tegels eruit om plaats te maken voor grote perken met planten. “Meer groen draagt bij aan een gastvrije sfeer én maakt de gemeente beter bestand tegen klimaatverandering.”

Het vergroenen van het centrum is een initiatief van de gemeente, het Centrummanagement Wijchen en de vereniging van pandeigenaren. "Met meer groen zorgen we voor een gastvrije sfeer. Bovendien kan het regenwater beter weg en geeft het groen verkoeling in de zomer. Zo maken we Wijchen beter bestand tegen klimaatverandering," stelt de gemeente.

Maar het project is vooral bedoeld om de leefbaarheid in het centrum te bevorderen. In tegenstelling tot de omgeving eromheen oogt de ruimte in het centrum volgens de initiatiefnemers stenig. "Er is wel groen in de vorm van bomen en groen in de zomer in bakken aan lantaarnpalen maar er is weinig laag groen."

De komende weken realiseert de gemeente plantvakken bij de Dorsvlegel (doorsteek Touwslagerbaan), op de hoek Burchtstraat-Herenstraat en op de hoek bij het laantje Dorsvlegel-Elckerlycweg. De planten komen niet in bakken maar gaan rechtstreeks de grond in. Daardoor zijn de plantvakken makkelijk te onderhouden en kan overtollig water afvloeien.

De gemeente geeft aan per locatie ongeveer twee a drie weken bezig te zijn. "In die periode kan het voorkomen dat uw woning of winkel moeilijker bereikbaar is. Hiervoor vragen wij uw begrip. Natuurlijk proberen we voor zo min mogelijk overlast te zorgen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel