Bevat Video: Video
Ankeiler: In Museum Kasteel Wijchen kunnen kinderen vanaf 10 jaar een VR-game spelen waarin ze schatten uit de Gelderse geschiedenis moeten zoeken.

- In Museum Kasteel Wijchen kunnen kinderen vanaf 10 jaar een VR-game spelen waarin ze schatten uit de Gelderse geschiedenis moeten zoeken. De VR-game is onderdeel van het project 'Schatkamers van Gelderland'.

Ruim 30 Gelderse erfgoedinstellingen hebben samen bijzondere collectiestukken digitaal bij elkaar gebracht. Met behulp van moderne digitaliseringstechnieken worden de collectiestukken gepresenteerd. De VR-game verbeeld de geschiedenis van Gelderland voor een jong publiek.

Het spel

Schatkamers van Gelderland VR-game wordt gespeeld door twee spelers. Bij de start van het spel kunnen de spelers kiezen uit zeven tijdvakken, van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Eén speler draagt de VR-bril, de ander bedient een tijdreismachine via een touchscreen. Door aanwijzingen te ontcijferen en goed samen te werken, herstellen zij samen de Gelderse geschiedenis. De VR-game is van 12 januari t/m 25 februari te spelen in Museum Kasteel Wijchen.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel