Bevat Video: Video
Ankeiler: Dinsdagochtend vond de vijfde editie van Schik op De Mert in Wijchen (Urnerijk) plaats.

- Dinsdagochtend vond de vijfde editie van Schik op De Mert in Wijchen (Urnerijk) plaats. Het idee is om lekker met z’n allen te ontbijten en een goede bodem te leggen voor de laatste carnavalsdag. Het is een groot feest, er wordt een grote opkomst verwacht, aldus één van de organisatoren.

Het thema is 'Liever Schik op de mert als unnu neije boks’, wat betekend dat je liever geld uitgeeft op de markt dan een nieuwe broek koopt. "Het is de vijfde editie, we zijn begonnen met een paar vrienden hier eitjes te bakken op de markt – mert – en het is uitgegroeid tot een groot feest", aldus de organisator Pieter Aalbers. Op de vraag ‘wat is het beste carnavalsontbijt?’ gaven de meeste mensen hetzelfde antwoord: "Een lekker eitje met spek en kaas op een witte boterham."

Jaor van de liefde

Iedere jaar heeft carnaval in Wijchen een thema en dit jaar was dat het ‘jaor van de liefde’. "Liefde is er het hele jaar overal", zei Mirjam Bosman, die we interviewde. Het was een gezellige boel met muziek en natuurlijk een lekker carnavalsontbijt. Met optredens van verschillende artiesten en dj's was het feest helemaal compleet. Iedereen was welkom, ook al kwam je niet ontbijten.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Meer over

Deel dit artikel