Ankeiler: Wandelaars lopen massaal warm om van start te gaan in de 106e editie van de Nijmeegse Vierdaagse.

- Wandelaars lopen massaal warm om van start te gaan in de 106e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Nooit eerder schreven op de eerste dag van de kaartverkoop zoveel mensen zich in.

Sinds de start van de inschrijving voor de Vierdaagse, gisteren om 10.00 uur, loopt het storm bij de organisatie van het wandelevenement. Op de eerste dag werden maar liefst 15.643 enthousiaste wandelaars succesvol ingeschreven. Dit aantal inschrijvingen op de eerste dag betekent een historisch hoogtepunt voor de Vierdaagse. Het oude record uit 2019 verdwijnt uit de boeken. Toen werden op de eerste dag 13.495 deelnemers geregistreerd. Marsleider van de Vierdaagse Henny Sackers is verheugd over het resultaat: "Dit record onderstreept de blijvende populariteit van de Vierdaagse én het succes van het nieuwe inschrijfproces, in samenwerking met Atleta."

Atleta was gisteren live aanwezig op het kantoor van Stichting De 4DAAGSE om de eerste inschrijvingen te monitoren. "De afgelopen maanden hebben we ons, samen met het team van de Vierdaagse, enorm ingespannen om de grote aantallen deelnemers een zo gebruiksvriendelijk mogelijk inschrijfproces aan te bieden," zegt Bert Cocu, CEO van Atleta BV. "We zijn heel blij dat zowel jonge als oudere deelnemers hun weg wisten te vinden naar een startbewijs."

Op dit moment kan iedereen zich inschrijven die al eens eerder succesvol de Vierdaagse op een reglementaire afstand heeft voltooid. Ook kunnen jeugdigen geboren in de jaren 2006-2012 een ticket bemachtigen. Vanaf maandag 4 maart 10.00 uur mogen ook anderen zich aanmelden voor het wandelevenement. De organisatie vertrouwt erop dat er tickets voor debutanten zullen overblijven. Henny Sackers: "In het verleden zagen we dat er na de eerste periode nog een aanzienlijk aantal tickets beschikbaar was voor nieuwe deelnemers."

Een inschrijfbewijs, dat 115 euro kost, mag dit jaar voor het eerst worden overgedragen. Dit kan geregeld worden via de officiële website van de Vierdaagse tot 31 mei, 17.00 uur.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel