- Alle individuele sporters uit Wijchen die in 2023 een medaille haalden bij een officieel Nederlands-, Europees- of Wereldkampioenschap werden zaterdag in het zonnetje gezet door burgemeester Renske Helmer-Englebert en wethouder van sport Bea Schouten, tijdens een lunch in Kasteel Wijchen.

Helaas konden niet alle kampioenen bij de lunch aanwezig zijn, maar ijshockeyer Luc Kerstens, (Muay)Thai boksers Lonato Prijor en Kachiné Gooding, BMX’ers Ranomi Janssen en Lieke Klaus en rolstoelbasketballer Ilse Arts waren erbij.

Burgemeester Renske Helmer-Englebert: "Ik feliciteer de sporters van harte met hun kampioenschap! Het vraagt een enorme discipline en doorzettingsvermogen om uit te blinken in een sport. Dat in gemeente Wijchen sporters wonen die dit op hoog niveau weten te halen, maakt mij als burgemeester trots."

Wethouder Bea Schouten: "Sporten is heel belangrijk. Het houdt je fit en gezond, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom moedigen wij de inwoners van gemeente Wijchen aan om een sport te doen die ze leuk vinden. Want daarvoor kom je graag in beweging. Helemaal als je er ook nog eens heel goed in bent. Zoals deze kampioenen!"

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel