Ankeiler: Een recordtransfer voor NEC. Smaakmaker Magnus Mattsson vertrekt voor vijf miljoen euro naar FC Kopenhagen.

- Een recordtransfer voor NEC. Smaakmaker Magnus Mattsson vertrekt voor vijf miljoen euro naar FC Kopenhagen. Nooit eerder in de geschiedenis kreeg de Nijmeegse club zo’n hoog bedrag voor een speler.

Het vorige record vestigde NEC met de verkoop van Björn Vleminckx aan Club Brugge, voor 3,3 miljoen euro. Mattsson, de Deense aanvaller die in 2021 van Silkeborg werd overgenomen, beleeft een uitstekend seizoen. In 22 officiële wedstrijden scoorde hij dertien keer en had hij vijf assists. Mattsson lag nog vast in Nijmegen tot het einde van het seizoen, met een optie op nog een seizoen. De Nijmeegse club heeft ook een doorverkooppercentage bedongen bij Kopenhagen. Woensdagavond vertrok Mattsson naar Kopenhagen om daar de medische keuring te ondergaan.

Het vertrek van de aanvallende middenvelder komt niet onverwacht. Uit voorzorg werd een week geleden Tjaronn Chery op huurbasis toegevoegd aan het team, minimaal voor de rest van het seizoen. Chery, een voormalig speler van onder andere ADO Den Haag en FC Groningen, keerde om persoonlijke redenen terug naar Nederland en wordt gehuurd van Maccabi Haifa.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel