Ankeiler: Tjaronn Chery vliegt vandaag naar Nederland om bij zijn NEC een medische keuring te ondergaan.

- Tjaronn Chery vliegt vandaag naar Nederland om bij zijn NEC een medische keuring te ondergaan. De 35-jarige middenvelder komt op huurbasis over van de Israëlische club Maccabi Haifa, waar hij aanvoerder was. Waarschijnlijk is hij dit weekend al inzetbaar voor trainer Rogier Meijer.

NEC slaat met met het binnenhalen van Chery een mooie slag op de transfermarkt. De club troeft concurrent FC Heerenveen af, dat ook interesse had om de middenvelder in te lijven. Waarschijnlijk wordt Chery later vandaag officieel gepresenteerd. Chery zal zich in ieder geval tot het einde van dit seizoen binden aan de Nijmeegse club.

Tavsan vertrekt

Ander Nijmeegs transfernieuws deze week betrof vleugelaanvaller Elayis Tavsan. Tavsan maakte bekend dat hij NEC verlaat om te gaan voetballen bij Hellas Verona. De 22-jarige tekende dinsdag een meerjarig contract bij de Italiaanse club uit de Serie A.

Tavsan maakte in de zomer van 2020 de overstap van Sparta naar Nijmegen, waar hij bij NEC direct een goed seizoen draaide in Keuken Kampioen Divisie. Helaas was hij er door een blessure niet bij tijdens de play-offs, toen NEC promoveerde naar de Eredivisie. Ook in de Eredivisie was Tavsan van grote waarde voor de ploeg van trainer Rogier Meijer, waarmee hij zich in de kijker speelde bij Jong Oranje. Afgelopen zomer maakte hij zijn opwachting op het EK Onder 21. Uiteindelijk speelde Tavsan in 3,5 seizoen 118 keer voor NEC, waarin hij in totaal 25 keer tot scoren kwam.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel