Ankeiler: Voor de wedstrijd tegen FC Twente protesteerden boze NEC-supporters zaterdag in stadion de Goffert met een bierboycot tegen de in hun ogen veel te hoge prijs van bier.

- Voor de wedstrijd tegen FC Twente protesteerden boze NEC-supporters zaterdag in stadion de Goffert met een bierboycot tegen de in hun ogen veel te hoge prijs van bier. Supportershome De Schup werd afgesloten en bierverkooppunten geblokkeerd. “Genoeg is genoeg.”

De prijs voor een klein biertje van 0,35 liter werd onlangs voor de tweede keer dit seizoen verhoogd en kost nu 4,80 euro. Dat is exclusief een herbruikbare beker van 2 euro die extra moet worden aangeschaft. "Genoeg is genoeg," viel zaterdag te lezen op pamfletten van actievoerende supporters. "Prijsverhoging op prijsverhoging, de normale supporter kan het amper bijbenen. Een volksclub hoort er te staan voor de gewone supporter".

Daarom werd er zaterdag opgeroepen tot een bierboycot. Om die kracht bij te zetten werd supportershome De Schup voor het begin van de wedstrijd afgesloten. Ook werden de verkooppunten van bier in het stadion geblokkeerd door ze af te zetten met rood-wit plastic.

Reactie NEC

NEC reageert op de website op de protestactie van de supporters. "We snappen de emotie en onvrede over de prijsverhoging. NEC werd in december, evenals haar supporters deze week, verrast door deze prijsstijging." Volgens de club is de prijsverhoging het gevolg van gestegen bierprijzen en personeelsschaarste bij horecapartner YveY. NEC geeft aan dat YveY de redenen voor de hogere bierprijzen beter had moeten communiceren. "Hiermee had veel emotie en onvrede weggenomen kunnen worden. Met een tijdige en juiste onderbouwing had eenieder deze prijsstijging alsnog niet leuk gevonden, maar had hier wel meer begrip voor kunnen worden gekweekt."

Circulair systeem

Over de verplichte herbruikbare bekers zegt de club dat dit 'voortkomt uit nieuwe reglementen'. "Die schrijven voor dat het per 1 januari 2024 verplicht is om een circulair systeem te hanteren waarbij bekers en verpakkingen retour komen voor hergebruik óf voor hoogwaardige recycling. Deze zorgen voor een duurdere aankoop, maar aangezien het om statiegeld gaat kun je dit geld terugkrijgen."

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: redactie@rn7.nl.

Deel dit artikel